FOTOGRAFIRANJE INTERIERJEV

Pri najemu in prodaji nepremičnin je običajno prav fotografija prvi vtis, na podlagi katerega bo potencialna stranka naredila korak dlje in kliknila na vašo objavo ali pač ne. Z investicijo v profesionalne fotografije vaših prostorov oziroma nepremičnin si zagotovo povečate število najemov ali dosežete hitrejšo prodajo.
Pričakujete lahko profesionalno obdelane fotografije v HDR ali flambient tehniki, ki bodo vašo nepremičnino prikazale v najboljši možni luči ter vzbudile pozornost med množico ostalih fotografij. Nekaj primerov si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Kako pripraviti svojo nastanitev za fotografiranje?

Ko se odločite, da želite profesionalne fotografije svoje nepremičnine, poslovnih prostorov, apartmaja ali zgolj sobe, ki jo želite oddajati preko AirBnb-ja, je pomembno prostore primerno pripraviti, da bodo fotografije čim lepše ter kot take služile svojemu namenu; pa naj bo to privabljanje potencialnih strank, najemojemalcev ali kupcev vaše nepremičnine.

Na kaj je torej potrebno paziti, ko pripravljate svojo namestitev za fotografiranje?

ČISTOČA

  • Ko se odločamo, katero namestitev bomo najeli za naš dopust, je čistoča najpogosteje na prvem mestu. Čista okna, obrisane vse gladke površine in svetleča tla v trenutku naredijo prostor vreden naše nadaljnje pozornosti.

OSEBNI PREDMETI IN ŽIVALI

  • Iz prostorov umaknite svoje osebne fotografije, oblačila, prenosne naprave, otroške igrače in knjige – razen v primeru, da je to namenjeno gostom. Pazite, da v sobah ne bo kakršne koli druge nepotrebne “krame”.

  • Če namestitev ni namenjena hišnim ljubljenčkom, naj se nikakor ne pojavijo na fotografiji, četudi jo naredijo bolj domačo.

OPREMA PROSTOROV

  • Sobe naj bodo pripravljene za fotografiranje enako kot bi bile za gosta, ki bo najel vašo namestitev. Zavajanje se na dolgi rok nikoli ne obnese. Postelje, brisače, odeje in blazine v bivalnih prostorih naj bodo pripravljene enako kot bi pričakale vaše goste.

  • Poudarite prednosti vaše namestitve in pokažite, kaj vse bo gostu na voljo z najemom vaše nepremičnine (elektronske naprave, žar, odprto ognjišče, …)

  • V kuhinji in kopalnici naj bodo le tiste stvari, ki jih kasneje tudi gost lahko uporablja. Če gosti npr. ne bodo imeli na boljo kavnega aparata, naj ga ne bo niti na fotografijah. Prav tako je nesmiselno fotografirati pakete dobrodošlice, košare s sadnjem in podobno, če jih gostje ob najemu niso deležni.

Za ponudbo prilagojeno vašim potrebam, mi pišite na info@jrp-studio.com, ali me kontaktirajte preko spodnjega obrazca.