PORTRETNA FOTOGRAFIJA

Naj gre za fotografiranje družine, novorojenčka, para ali zgolj posameznika, vedno poskušam v objektiv ujeti pristna čustva, spontane trenutke in brezčasne spomine. Ker se zavedam, da poziranje pred kamero mnogim lahko predstavlja tudi nelagodje, se pred našim srečanjem pogovorimo o vaših željah, pričakovanjih, strahovih, itd. …  Vse z namenom, da postane fotografiranje že samo po sebi prijeten, celo zabaven in nepozaben dogodek, kar se kasneje vidi tudi na fotografijah.

Glede lokacije fotografiranja se v celoti prilagodim vašim željam. Fotografiranje lahko poteka pri vas doma, na izbrani lokaciji, v naravi ali mestu, dobrodošli pa tudi v mojem studiu v Kromberku.

Kako se pripraviti na portretno ali družinsko fotografiranje?

Odločili ste se za profesionalno fotografiranje, datum se hitro približuje, vas pa nekoliko skrbi, saj ne veste, kaj obleči niti kako se urediti, … Lahko vas pomirim, da je vsaka skrb odveč. V naslednjih vrsticah se bom dotaknila vseh pomembnih stvari, ki so se mi skozi leta fotografiranja pokazale kot najbolj ključne.

KAJ OBLEČI?

Naj gre za fotografiranje otrok, cele družine, para ali posameznika, se vedno raje nagibam k enostavnim, enobarvnim oblačilom brez močnih vzorcev, napisov in kričečih barv. Seveda obstajajo izjeme, ampak če se držite tega, ne morete zgrešiti. Na fotografijah bodo tako čustva in izrazi na obrazih prišli mnogo bolj v ospredje.

Tale družinica deluje povsem skladno, izbrali so enobarvna oblačila komplementarnih barv z belimi zgornjimi deli. Običajno vzorce na tkaninah odsvetujem, vendar so sidra v tem primeru tako drobna, da ne pritegnejo preveč pozornosti.

LIČILA IN PRIČESKA

Če se odločate za fotografiranje v udobju svojega doma ali v naravi, vsekakor ni potrebe po obisku vizažista in frizerja. Take fotografije so ponavadi najlepše, ko so tudi portretiranci čim bolj naravni in sproščeni. To seveda ne pomeni, da ličenje in malce lepša pričeska nista dovoljeni 🙂

V primeru, da si želite bolj dramatičnega portreta, s studijsko osvetlitvijo – ponavadi gre v tem primeru za portret posameznika – ličila in pričeska lahko dodajo vrednost. Kot vedno pa tudi v tem primeru velja, da je končna odločitev prepuščena posamezniku.

Dodatni nasveti za družinsko fotografiranje na domu:

  • izberite prostor, ki ima dovolj naravne svetlobe, ki deluje na fotografijah najlepše,

  • iz prostora odstranite predmete, ki bi lahko bili kasneje moteči na fotografijah,

  • otroke lahko vnaprej pripravite na fotografiranje, jim poveste, da pride fotografinja prav posebej k njim ter da bo vznemirljivo in zabavno,

  • mlajši otroci naj bodo naspani in siti, … ampak tega mi najbrž ni treba posebej poudarjati 🙂

Za pridobitev ponudbe in dodatne informacije sem na voljo na info@jrp-studio.com ali preko spodnjega obrazca. Veselim se vašega sporočila in morebitnega sodelovanja!