FOTOGRAFIRANJE STEKLENIC

Naj vaša steklenica pokaže vse svoje adute tudi na fotografiji! Nadvse pomembno je, da so na fotografiji pravilno prikazani vsi skrbno izbrani detajli; od materiala steklenice do napisov in tekstur na etiketi ter zamašku. Na spodnji sliki so prikazani vsi detajli, na katere pazim, ko fotografiram steklenice.

Fotografijo steklenice, ki jo boste prejeli, lahko postavite na kakršnokoli ozadje, kar še posebej olajša delo oblikovalcem spletnih stranih, katalogov in reklamnih letakov.

S fotografiranjem steklenic sem ukvarjam od leta 2014. Večino mojih fotografij lahko najdete v spletni trgovini Kleti Brda ter na spletnih straneh Schumacher Wines (v sodelovanju z agencijo Markacija), ter pri mnogih drugih bolj ali manj znani vinarjih in oljkarjih. Nekaj fotografij si lahko pogledate tudi v spodnji galeriji.

Kako pripraviti steklenico za studijsko fotografiranje?

STEKLO STEKLENICE

  • Steklenica naj ima čim manj napak, če je možno, naj se šiv ne vidi na sprednji strani steklenice.
  • Steklenico dobro obrišite, da je brez karkšnihkoli lis, prahu in prstnih odtisov.

ETIKETA

  • Pomembno je, da je etiketa nalepljena popolnoma ravno, brez neravnin, ter da ni kakor koli poškodovana. Zadnje etikete nikoli ne lepite na steklenico. To še posebej velja za bela in rose vina.
  • Etiketa naj bo nalepljena na taki višini (ne prenizno ali previsoko), kot je za to vino mišljeno.
  • Poleg nalepljenih etiket priložite tudi etikete posebej (nenalepljene).
ZAMAŠEK

  • Podobno kot pri etiketi velja tudi pri zamašku oziroma kapici, tudi ta naj bo popolnoma poravnan; če vsebuje napise, naj bodo čim bolj na sredini. Prav tako je pomembno, da ni zmečkan ali kakorkoli drugače poškodovan.

 PAKIRANJE

  • Pred pakiranjem zavijte vsako steklenico v zaščitni papir, da se etikete ne poškodujejo.

Mogoče se ta priporočila slišijo enostavna in logična, vendar je res pomembno, da se jih čim bolj držite. Vsaka nepravilnost na steklenici, etiketi ali zamašku namreč podaljša čas retuširanja fotografije in s tem se po nepotrebnem poveča tudi končna cena. Poleg tega včasih napak v postprodukciji niti ni mogoče v celoti odpraviti. Če se boste torej držali zgornjih navodil, vam ni potrebno skrbeti.

Za vse, ki bi želeli videli tudi primere slabih fotografij ter primerjavo z dobrimi fotografijami steklenic, sem pripravila tale članek na LinkedIn-u (v angleščini).

Ponudba paketov fotografiranja steklenic

star3

Osnovni

1 – 5 studijskih fotografij
(JPG ter PNG brez ozadja)
* lahko se doda senčko

Cena: 50 €/kom + DDV


kontakt

star4

Standardni

6 – 10 studijskih fotografij
(JPG ter PNG brez ozadja)
* lahko se doda senčko

Cena: 45 €/kom + DDV


kontakt

star5

Luksuzni

nad 10 studijskih fotografij
(JPG ter PNG brez ozadja)
* lahko se doda senčko

Cena: 40 €/kom + DDV


kontakt

Vsi paketi vsebujejo profesionalno fotografirane in obdelane fotografije steklenic. Vsako fotografijo prejmete v formatu JPG ter PNG, po želji vam lahko pri obeh formatih dodam tudi senčko pod steklenico. Fotografije (do 10 steklenic) prejmete v roku treh delovnih dni od datuma prejema steklenic, pri večjem številu pa najkasneje v roku enega tedna (7 dni)

Steklenice lahko dostavite na lokacijo (Opatje selo 1h, 5291 Miren) ali pa jih pošljete po pošti. Za dodatna pojasnila in vprašanja sem vam na voljo na številki 040 464 747 ali preko e-pošte info@jrp-studio.com. Steklenic se po fotografiranju zaradi narave dela v studiu običajno ne vrača. Če bi jih želeli nazaj, jih seveda lahko prevzamete po predhodnem dogovoru.

Studijska fotografija steklenic